Петък, Август 23, 2019
Text Size

Често задавани въпроси

Колко PC-та мога да използвам на един IP адрес?
При първоначалното инсталиране на услугата ни, вие получавате 1 Реален Статичен IP адрес.
Няма изрично ограничение на броя PC-та, които могат да се ползват на него от едно домакинство, наш абонат.
Нещо повече: при абониране за някоя от допълнителните ни услуги, ние ви предоставяме безплатно рутер, с помощта на който, да създадете своя домашна мрежа.

Ще разполагам ли с реално IP?
Да, вашият IP адрес е реален (видим за целия свят), а не само част от нашата мрежа.

ОПТИЧЕН ЛИ Е ИНТЕРНЕТЪТ?
ДА. Предпочетете ли да станете или останете наш клиент, до вашият дом вече има или ще бъде прокаран оптичен кабел.

Имам проблем с мрежата. Няма мрежа?
Основната квалификация, дейност и грижа на нашите служители е да изграждат и поддържат функционирането на преносната мрежа, която се ползва от хиляди домакинства. Ние следим нашата мрежа. Ако има проблем с мрежата, най-вероятно вече знаем и работим по въпроса.

Имам проблем с компютъра. Ще изпратите ли техник?
Ако проблемът е във вашия компютър - свържете се с нас, ще се опитаме да Ви помогнем.

Интернетът ми е спрян за неплатена сметка, а днес е неделя (почивен ден)?
Можете да направите плащане на касите на нашите партньори от EasyPay на територията на страната или София, като за целта Ви е необходим клиентския ви номер(ID). Сумата се отчита в реално време от системата ни и интернет достъпът се възстановява.

Купих си лаптоп, поставям вашия кабел, но интернет няма?
За да получите достъп до интернет, всяко устроиство трябва да има ръчно въведен или да присвои т.нар. IP адрес.
В случай че не сте наясно как става - прочетете ръководствата или се свържете с Нас

Често задавани въпросиКолко ПЦ мога да използвам на един адрес?

Ще разполагам ли с реално ИП?

ОПТИЧЕН ЛИ ИНТЕРНЕТА?

Имам проблем с компютъра ще изпратите ли техник ?

Интернета ми е спрян за неплатена сметка а днес е неделя?

Купих си лаптоп,мушкам вашия кабел но интернет няма?1 При пъевоначалното инсталиране на услугата ни вие получавате Реален Статичен IP адрес.Няма изрично ограничение на броя ПЦ които могад да се ползват зад него от едно домакинство,наш абонат. Нещо повече :при абониране за някои от услугите ни ,ние ви предоставяме безплатно рутер с помощта на който да създадете своя домашна мрежа.

2 Да,вашият IP адрес е реален.3 ДА.Предпочетете ли да станете(останете)наш клиент, до вашият дом ще бъде прокаран оптичен кабел.4Основната квалификация, дейност и грижа на нашите служители е да изграждат и поддържат функционирането на преносната мрежа,която се ползва от хиляди домакинства.5Можете да направите плащане на касите на нашите партньори от ИЗИПЕЙ на територията на страната,като за целта жи е необходим клиентския ви номер(ID).Сумата се отчита в реално време от системата ни и интернет достъпът се възстановява.6 За да получи достъп до интернет,всяко устроиство трябва да има ръчно въведен или да присвои т.нар. IP адрес. В случай че не сте наясно с процесите по настройка,моля свържете се с НасТехнически спецификации на интерфейсите за свързване на крайните устройства към отпичната мрежа на Орландонет ООД

Към момента използваната среда за пренос на данни може да бъде медни кабели и отични влакна.
Използваните интерфейси за свързване на крайните устройства към отпичната мрежа за пренос на данни на „Орландонет” ООД  са:

* 100BASE-TX, 100BASE-T4, 100BASE-FX - предлага 100 Mbit/s пренос на данни през усукана двойка медни чифтове или по оптични влакна. Стандартът, които се използва при този тип връзки, е IEEE 802.3u.

* 1000BASE-X – предлага 1 Gbit/s пренос на данни по оптични влакна. Стандартът, които се използва при този тип връзки, е IEEE 802.3z.

*1000BASE-PX20-U – предлага 1 Gbit/s пренос на данни по оптични влакна Стандартът, които се използва при този тип връзки, е IEEE 802.3ax

Възможностите на вашия телевизионен портал

ИНТЕРАКТИВНАТА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ във вашия дом

Лесни стъпки как бързо да откриете всички възможности на телевизионния портал (PDF, 1,3 Mb)